DIY – 3D glezniņa/ziedu siena


Kad plānoju savas kāzas, izdomāju, ka ļoti vēlētos izveidot ziedu sienu. Tagad var atrast ļoti daudz variantu kur to izīrēt, bet toreiz tāda nekur nebija pieejama, tādēļ sāku domāt, kā lai to izveidoju pati. 
Rezultāts šim rokdarbu projektiņam ir patiesi skaists, tādēļ vēlējos ar Jums padalīties kreatīvajā procesā. 3D glezniņa varētu būt arī fantastiska Ziemassvētku dāvana!

Foto - manis veidotā ziedu siena. :)






40x50cm lielai glezniņai izmantoju:

  • Audeklu 40x50cm 4.99 (JYSK)
  • Orhideja 3,99 (JYSK)
  • 2 x baltu rožu iepakojumi, 12gab./iepak., 5/6 cm diametrā, 2,90 (Tessi)
  • 2 x koraļļu krāsas rožu iepakojumi, 3gab./iepak., ~9 cm diametrā, 1,60 (Tessi)
  • 3 x hortenziju galviņas, ~12 cm diametrā, 2,61 (Tessi)
  • Līme (karstajai līmes pistolei), 10gb/iepak., 1,45 (Tessi)
  • Karstā līmes pistole (Pašas krājumi)
  • Šķēres (Pašas krājumi)
Kopā:17,54 EUR



Sākumā uz audekla (bez līmēšanas) izkārtojiet lielākos ziedus un tad aizpildiet tukšās vietas ar mazākajiem ziediem, kārtojiet ziedus līdz jums patīk ziedu izkārtojums.

Tagad varam ķerties klāt pie līmēšanas:


Nogrieziet zieda kātiņu un pielīmējiet zieda balstu pie apakšējām ziedlapiņām un kātiņa, lai nodrošinātu, to ka zieds vēlāk nenokrīt no glezniņas. Tad pārklājiet ziedlapiņas ar līmi un lipiniet ziedu pie glezniņas. :)


Turpinām darbu līdz glezniņa gatava...

#VOILÀ




Lai izveidotu ziedu sienu, process ir tāds pats tikai uz lielākas pamatnes.
Man bija četras pamatnes, katra 70x100 cm, Kopējais saliktas ziedu sienas izmērs bija 140 cm platumā un 200 cm augstumā.
Pamatnes man palīdzēja izveidot galdnieks. Pamatne sastāvēja, tāpat kā kanva, no koka rāmīša, bet audekla vietā uz rāmja bija piestiprināta plāna finiera plāksne. Rāmim katrā sānā tika izurbta vieta divām skrūvēm.
Lai saliktu visas daļas kopā tika izmantotas skrūves ar spārnu uzgriežņiem, tas ļauj viegli salikt uz izjaukt ziedu sienu.
Saliktai sienai nedaudz zem vidusdaļas katrā sānā piestiprinās atbalsta kājiņas (veidotas no tāda paša koka, kā koka rāmis).
Statiski novietota ziedu siena, atbalstoties pret atbalsta kājām, ir nedaudz ieslīpā leņķī (līdzīgi, kā tiek novietots molberts). 

Šāda siena ir ļoti stabila un nav jābaidās no tā ka tā varētu apgāzties, kā arī sienas slīpumu nemaz nav iespējams pamanīt bildēs. J

 Ļoti daudz ziedus izvēlējos pasūtīt no „ali express”, kas palīdzēja nedaudz samazināt kopējās izmaksas. Galu galā kopējās izmaksas bija ~220 EUR.

Ja vēlaties pagatavot tieši ziedu sienu un ir kādi neskaidri jautājumi, varat droši uzdot jautājumus komentāros šeit vai Facebook lapā -> facebook.com/idejuballe/ , centīšos palīdzēt!


Priecīgu otro adventi! :)

XOXO
Sintija





CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top